NEW YORK
Písali sa 30. Roky minulého storočia, keď Ugo Incerpi zakúpil v talianskom kúpeľnom mestečku Montecatini Terme prvý stroj na praženie kávy. Majiteľ baru New York túžil svojim vybraným hosťom, ktorí prišli na kúpeľnú liečbu, pripraviť čerstvú kávu. Povesti o výbornej káve sa čoskoro rozšírili do okolitého sveta a cez víkendy sa začali schádzať ľudia až z Florencie, len aby si vychutnali šálku omamného nápoja. Skvelá značka bola na svete.
Z malého mestečka do celého sveta
V polovici tridsiatych rokov predstavila spoločnosť New York logo s černošskou ženou na obale kávy, ktorý sa stal rodinnou tradíciou a zostal až dodnes. Podľa slávneho loga spoznáte, kde hľadať prvotriednu kvalitu.
Po druhej svetovej vojne si Ugova dcéra Loretta vzala agronóma Oscara Onoriho. Práve on sa postaral o to, aby sa v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch začala vynikajúca káva New York šíriť naprieč Toskánskom.
Precízna príprava zaručuje prvotriednu kávu
Rodinná tradícia a pevná ruka nad bohatým biznisom sa v Caffé New York predávajú naďalej. Nielen v Toskánsku, ale tiež vo Francúzsku, Nemecku, Južnej Afrike, Kanade a Japonsku. Pražiareň už veľa rokov sídli v malebnom mestečku Pistoia, stále sa ale kladie dôraz na tradičný princíp praženia, kedy jednu várku preberá, praží a balí jeden zodpovedný človek.
História založená na vášni k práci a rešpekte k zákazníkovi robia z kávy New York vyhlásený artikel naprieč celým svetom. Magazín Gourmet vyhlásil v roku 2002 kávu Caffé New York najlepšou kávou na svete.
Ďalšie informácie dohľadáte na webe NEW YORK.