Sladidlá
Nezáleží, či ste najväčším odporcom sladenia kávy alebo sladenú kávu, naopak, milujete. Dôležité je, aby ste si ju vychutnali tak, ako ju máte najradšej. A pokiaľ radi sladíte, potom je dôležité sladiť správne.
Oslaďte si kávu tak, ako sami chcete
V kategórii Cukor nájdete rôzne sladidlá, vďaka ktorým si môžete osladiť svoju obľúbenú kávu. Nájdete tu biely aj trstinový cukor, med a tiež xylitol a erythritol. Práve posledné dve menované sladidlá, xylitol a erythritol, sa vyskytujú prirodzene v prírode a oproti ostatným sladidlám majú nižší glykemický index a menej kalórií. Pri oboch bol navyše preukázaný účinok na zníženie výskytu zubného kazu.
Biely cukor nezmení chuť kávy, xylitol má zase menej kalórií
Pri sladení kávy záleží, ako si ju najradšej vychutnávate. Biely cukor najmenej potlačí chuť kávy, na druhú stranu ale nie je príliš zdravý. Pokiaľ chcete zvoliť zdravší variant, počítajte s miernou zmenou chuti kávy, čo ale nemusí byť vôbec na škodu. Napríklad, xylitol vyzerá aj chutí rovnako ako klasický cukor, ale má oproti nemu trikrát menej kalórií. Niekedy sa nazýva brezový cukor, ktorý sa získava z bukového dreva, kukurice a brezového dreva a na rozdiel od stévie nemá nepríjemnú chuť.