
Jolly Caffè
Už od roku 1953 vzniká lahodná káva v centre romantického Talianska, krásnej Florencii. Pražiareň vtedy založil Dante Belardinelli, ktorý sa už od začiatku snažil o vytvorenie dokonalého a s ničím neporovnateľného espressa s chuťou, ktorá pretrvá.
Dôraz na talianske tradície
Jolly Caffé považuje tradičnú taliansku espresso kultúru za jednu za najdôležitejších životných hodnôt. Preto stále kladie dôraz na zachovanie tradície, nech už ide o starostlivé vyberanie kvalitných zmesí, poskytovanie profesionálneho tréningu baristov alebo uistenie sa, či sú zákazníci spokojní.
Práve propagovanie a ochrana kvality zmesí a espressa patrí k najdôležitejším aktivitám toskánskej pražiarne. Už v roku 1989 patrilo Jolly Caffé k zakladateľom „Coffee Bar Roasters Consortium“ (do roku 1992 „Grandcaffé Consortium“), skupiny jedenástich vysoko kvalitných pražiarní v krajine.
Propagácia kvalitnej kávy
S propagovaním kvalitnej výberovej kávy pokračovalo Jolly Caffé aj v roku 1993, kedy začalo spoluprácu s IAAC (International Institute of Coffee Tasters, Medzinárodný inštitút degustátorov kávy). Spoločne definovali profil kvalitnej kávy, čo vo vtedajšej dobe nikto nerobil.
Kvalita stojí stále na prvom mieste v rebríčku hodnôt Jolly Caffé. Aj vďaka tomu bola prvou talianskou spoločnosťou, ktorá získala certifikát Espresso Italiano Certificato za svoje dokonalé espresso. Tradícia pokračuje, a preto dnes Jolly Caffé patrí medzi aktívnych, zakladajúcich členov Inštitútu EIC (Excelencies Italian Certificate), ktorý privádza k sebe excelentné spoločnosti s talianskou výrobou.
Káva pražiarne Jolly Caffé je dokonalým vyjadrením talianskej kvality. Pražiareň si sama vyberá kávové zrná, starostlivo ich praží a vytvára dokonalé zmesi. Každá šálka sľubuje podmanivý zmyslový zážitok a nezameniteľnú, osobitú chuť.
Navštívte webové stránky výrobcu Jolly Caffè pre viac informácií.

